Analytiikka

Analytiikka

Jos et mittaa, et voi kehittää. Analytiikka on kaiken verkkoliiketoiminnan kulmakivi. Tämän osion sanasto kertoo sinulle mm. mitä Big Data on ja miten heatmapit liittyvät verkkosivujen kehittämiseen.

ROI eli Return On Investment
Analytiikka

ROI eli Return On Investment on luku, jolla mitataan sijoitetun pääoman tuottoa. Maksetussa mainonnassa sijoitetulla pääomalla tarkoitetaan käytettyä mediabudjettia ja tuotolla tuloa.

Screenshot
Analytiikka

Screenshot eli kuvakaappaus tai näyttökuva tarkoittaa kuvaa, joka on otettu tietokoneen näytöllä näkyvästä näkymästä.

Lucky Orange
Analytiikka

Lucky Orange on analytiikkatyökalu, joka kerää heat map- ja videomuotoista tietoa sivuston käyttäjistä, sisältää asiakaspalvelu-chat-ominaisuuden sekä mahdollistaa erilaisten kyselyjen tekemisen sivuston kävijöille.

Crazy Egg
Analytiikka

Crazy Egg on helppokäyttöinen ja verrattain edullinen heatmap-työkalu. Ohjelma kerää tietoa siitä, mitä sivuston elementtejä kävijät klikkaavat, ja antaa hyvän kuvan heidän toiminnastaan.

Heat map
Analytiikka

Heat map eli lämpökartta kuvaa graafisessa muodossa yleensä joko sivuston kävijöiden silmänliikkeitä sivuilla tai heidän sivustolla tekemiään klikkauksia.

Big Data
Analytiikka

Big data -termillä viitataan niin suuriin tietokantoihin, että niiden hyödyntäminen on jo hankalaa. Datan louhinta kuvaa hyvin näin suuren tietomäärän käsittelyä: tiedon analysointiin tarvitaan entistä tehokkaampia tietokoneita ja ohjelmia, ja silti analysoinnissa kuluu aikaa.

Google Analytics
Analytiikka

Kävijäseurannan avulla saadaan selville, minkä verran sivuilla käy vierailijoita, mistä he sinne tulevat ja mitä he siellä tekevät. Google Analytics on Googlen tarjoama ilmainen kävijäseurantatyökalu, joka sopii niin pienille kuin laajoillekin sivustoille.

Liity sähköpostilistallemme ja pysyt ajan tasalla digimaailman uutuuksista!

© 2018 Omni Partners Oy
Simple Share Buttons