Tekniikka

Tekniikka

Jokainen meistä ei puhu devaajaa – saati sitten insinööriä. Kun jokin tekninen termi tai lyhenne kummastuttaa, suuntaa tähän osioon. Vaikeatkin asiat selkenevät, kun ne selittää ihan oikeasti suomeksi.

CSS eli Cascading Style Sheets
Tekniikka

Ilman CSS- eli Cascading Style Sheets -tiedostoja (.css) ja CSS-tyylittelyä verkkosivuston ulkonäkö muistuttaisi enemmän virallisia asiakirjoja kuin rikasta mediasisältöä sisällään pitävää kokonaisuutta.

Javascript
Tekniikka

Javascript on alun perin web-lomakkeiden reaaliaikaista tarkistusta varten luotu selaimessa toimiva kieli. Nykyään se on yksi nopeimmin nousevista ja kehittyvistä kielistä, joka toimii myös palvelimen päässä.

HTML eli HyperText Markup Language
Tekniikka

HyperText Markup Language on merkkauskieli, jolla esim. www-sivujen sisältö tuotetaan. HTML ei ole varsinaisesti koodikieli, vaan tapa, jolla sivujen sisältö tuodaan selaimen ymmärtämään muotoon.

CMS eli Content Management System
Tekniikka

CMS eli Content Management System tarkoittaa sisällönhallinta- eli julkaisujärjestelmää, jonka avulla verkkosivujen ylläpito sekä sisältöjen luominen ja muokkaaminen onnistuu selaimella ilman ohjelmointitaitoja.

Liity sähköpostilistallemme ja pysyt ajan tasalla digimaailman uutuuksista!

© 2018 Omni Partners Oy
Simple Share Buttons